finnish russian estonian english latvian
Prokasta

Tietoa yrityksestä

Kertomus yrityksen takaa

Prokasta on yrittäjävetoinen tilitoimisto, mutta mistä toiminta lähti käyntiin?

Toimitusjohtajamme muistelee:

Kuten monessa yrityksessä käy, ensimmäinen liikeidea ei ole se sama mitä yrityksen nykyinen liiketoiminta on. Nokiakin aloitti kumisaappaista ja vessapaperista, mutta on nykyään korkean teknologian yritys. Esimerkkejä on lukuisia! Meidän tapauksessa, aloitettiin henkilöstövuokrauksesta ja päädyttiin tilitoimistoksi. Varsin eri toimialoja, mutta palataanpa takaisin aiheeseen.

Kaikki lähti ajatuksesta perustaa ajan trendin mukaan henkilöstövuokrausyritys, elettiin vuotta 2003. Muista alan yrityksistä päätettiin erottautua keskittymällä kapeaan segmenttiin; välittämään hitsaajia suomalaisille metallialan yrityksille Venäjältä. Tarjonta kohtaisi kysynnän, näin ainakin kuvittelimme. Toimittuamme vähän aikaa, suurin asiakkaamme ajoi läpi organisaatiomuutoksia ja siinä samassa meni myös meidän diili. Käytännössä meille jäi siis yritys, jolla ei ollut enää liiketoimintaa aikaisemmassa muodossaan – siihen aikaan henkilöstövuokrausyrityksetkään eivät enää olleet mikään uusi juttu Suomessa.

Suurin piirtein samoihin aikoihin alettiin myös tekemään kirjanpitoa tuttujen yrityksille, olihan meillä alan kolutusta. Vähitellen tuli myös lisää asiakkaita. Muutamia vuosia toiminta pysyi varsin pienenä ja sitä harjoitettiin varsinaisen päivätyön jälkeen, kotoa käsin. Ehdittiin olla ennen täysipäivästä yrittäjyyttä muun muassa parin helsinkiläisen yrityksen leivissä; toimihenkilöinä ja myöhemmin eräs meistä oli talouspäällikön roolissa. Vähitellen asiakkaita alkoi kertymään sen verran, että päivätyöstä toisen yrityksen alaisena oli luovuttava ja oli siirryttävä täyspäiväiseksi yrittäjäksi. Onneksemme myös erään asiantuntijamme edellinen työnantaja ulkoisti taloushallintonsa hyväksi havaitsemalleen taloushallinnon ammattilaiselle eli meidän yritykselle. Elettiin vuotta 2008 ja oli aika muuttaa omaan toimistoon. Sopivat tilat löytyivät juuri valmistuneesta Opus Businessparkista.

Nykyään työllistämme useamman asiantuntijan ja kokemusta on kertynyt yli kymmenen vuoden ajalta. Asiakkaina meillä on niin pieniä toiminimiä kuin suurempia osakeyhtiöitä.

Yrityksemme erikoistuu ulkomaalaistaustaisten yritysten palvelemiseen, erityisesti venäläis- ja virolaistaustaisiin. Autamme laatimaan liiketoimintasuunnitelmat, konsultoimme paikallisissa yrityskäytännöissä, kerromme kuinka perustaa yritys suomeen ja kuinka jalkautua suomen markkinoille.

Toimintatapamme

Uskomme yrittämiseen, siihen että yrittäjät luovat uusien ajatusten, näkemysten ja mahdollisuuksien pohjalta työpaikkoja, monipuolisempaa tuote- ja palvelutarjontaa, sekä tervettä kilpailua. Haluamme edistää yrittämistä omalla työpanoksella ja osaamisella, tehdä siitä ennustettavaa ja hallittavaa.

Prokasta on palvelutalo. Keskitymme tekemään sitä mitä osaamme parhaiten koulutuspohjaltamme. Uskomme että pystymme tekemään päivittäisistä liiketoiminnan rutiineistasi sujuvampia, jotta voit keskittyä niin sanotusti ”core businekseesi”. Avustamme sinua yriksen johtajana tekemään oikeita päätöksiä toimittamalla sinulle tietoa talouslukuihisi ja tietämykseemme perustuen. Tarjoamme välttämättömät taloushallinnonpalvelut mitä tarvitaan yritystoiminnan pyörittämiseen. Palvelut olemme toteuttaneet asiakkaan etuja ajatellen. Tutustu esimerkiksi kirjanpidon palveluihimme. Loppujen lopuksi täirkeintä ovat tyytyväiset asiakkaat.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

    Nimi*

    Sähköpostiosoite*

    Puhelinnumero*

    Viesti*